راهکارهای تقویت تصویر ذهنی( قسمت دوم)

در مقاله قبلی 4 راهکار تقویت تصویر ذهنی را تشریح کردیم و به ترتیب کنترل ورودی های ذهن،استفاده از تصويرسازي ذهني و تخيل،بخشيدن ديگران و تبديل احساس برنده بودن به عادت بودند.
در این مقاله سه راهکار دیگر را برای تقویت تصویر ذهنی به شما خواهیم گفت که با رعایت این مورد می توانید حس بهتری در مورد خودتان داشته و در نتیجه اعتماد به نفس بالاتری داشته باشید.
راهکار پنجم: محبت به دیگران
به دیگران محبت کنید.
اینیکی از ویژگیهای بسیار مهمی است که انسان را از جانوران متمایز میسازد. فقط یکبار امتحان کنید.
وقتی از عمق وجودمان به دیگران محبت میکنیم به بهترین لحظات زندگی خود میرسیم، اینگونه محبت دیگران را هم به دست میآوریم.
همچنین تلاش کنیم که به دیگران کمک کنیم. این کمک میتواند آدرس دادن به دیگران، مشاوره و راهنمایی افراد، کمک مالی و… باشد.
همه ما افرادی را دیدهایم که کمک کردن به دیگران تبدیل به یکی از عادتهای همیشگیشان شده است. مثلاً وقتی کسی را میبینند که ماشینش خرابشده، سعی میکنند تا حد امکان کمکش کنند. اگر کسی از آنها مشاوره میخواهد، به او مشاوره میدهند و خلاصه اینکه هر روز بهترین تلاش خود را برای کمک به دیگران انجام میدهند.
اگر تلاش کنید که هرروز به چند نفر کمک کنید من تضمین میکنم که هم حال خودتان بهتر شود و هم احساس اعتمادبهنفس بالایی داشته باشید.
اقدامک:
هرروز حداقل به دو نفر کمک کنید. منظور من این نیست که کار خود را رها کنید و به دیگران کمک کنید. بلکه فکر کنید که چگونه در کار خود میتوانید به دیگران کمک کنید و یا اینکه کارهای کوچک دیگر که در مسیرتان به آن برمیخورید. مثال: راهنمایی و مشاوره دادن به مراجعین خود، کمک به یک پیرمرد برای رد شدن از خیابان و …
راهکار ششم: پذیرش نقطهضعفها و اشتباهات خود
هیچ تضمینی وجود ندارد که همیشه سالم و موفق باشیم، طبیعتاً هر انسانی نقطه ضعفهایی دارد که باید آنها بپذیرد.
بعضی از انسانها حال خوبی دارند و خودشان را دوست دارند وستایش میکنند تا زمانی که سر وکله مشکلات پیدا میشود؛ در این حالت شروع به سرزنش خود میکنند که این کار آسیب جدی به اعتمادبهنفسشان وارد میکند. درحالیکه ما باید همیشه آمادگی مقابله با مشکلات را داشته باشیم.
به قول جیم ران:
« آرزو نکن شرایط سادهتر بود، آرزو کن تو قویتر بودی. آرزوی مشکلات کمتر نکن، آرزو کن مهارتهای بیشتری داشتی. آرزوی چالشهای کمتر نکن، آرزوی دانایی بیشتر کن…»
اقدامک:
هر روز عبارت تاکیدی زیر را چندین بار با خودتان تکرار کنید:
من خودم را همان جوری که هستم کامل می پذیرم و دوست دارم.
راهکار هفتم: درس گرفتن از اشتباهات خود
نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کنیم، درس گرفتن از اشتباهات خودمان است. اگر آگاه بوده و از اشتباهاتمان درس بگیریم، اعتمادبهنفسمان هم بالاتر میرود.
اگر از مشکلات بترسیم، به خاطرترس کاری انجام نمیدهیم و در این حالت به کاملگرایی مبتلا میشویم. یعنی از ترس اشتباهات، تا زمانی که از نتایج کارهایمان مطمئن نباشیم، شروع نمیکنیم. این کار یکی از موارد بسیار مهمی است که اعتمادبهنفس را از ما میگیرد.
شخصی را میشناسم که خیلی توانمند است و خیلی هم در کارش حرفهای است، اما به خاطر مبتلا شدن به کمالگرایی، سالهاست که میخواهد یک کتاب بنویسد، ولی هنوز شروع نکرده است. سالهاست که میخواهد یک سایت برای خودش راهاندازی کند ولی هنوز اقدام نکرده است.
اگر به این طریق ادامه داده و عادت کنیم. این بیماری به تمام جنبههای زندگی ما سرایت میکند و کمکم در تمام خواستههای زندگیمان ازجمله ازدواج، خرید خانه و … کاملگرا خواهیم بود. این کار از ما شخصی با اعتمادبهنفس پایین میسازد که کارهای ناتمام بسیاری دارد و احساس خوبی هم ندارد.
[mks_highlight color=”#81d742″]نکته بسیار مهم:[/mks_highlight]
تا اشتباه نکنیم چیزی یاد نمی گیریم، هیچ اشکالی ندارد که در مسیر اهدافمان اشتباه کنیم، اما باید حتماً از آنها درس بگیریم و تجربه کسب کنیم. به قول خردمندی تکرار دوباره یک اشتباه یکسان حماقت محض است.
اقدامک:
لطفاً 5 دقیقه فکر کنید و دو کار مهم خودتان را که مدتهاست به تعویق انداختهاید شناسایی کنید و تا 24 ساعت آینده حتماً اقداماتی در مورد آنها انجام دهید. (مثلاً اگر میخواهید یک سایت راهاندازی کنید حتماً نام دامنه آن را انتخاب کنید و آن را خریداری نمائید؛ یا اگر میخواهید یک کتاب بنویسید، حتماً موضوع آن را مشخص کرده و دستهبندیهای اولیه آن را انجام بدهید. و یا اینکه اگر میخواهید یک کسب و کار برای خودتان راهاندازی کنید، امکانات و میزان سرمایه لازم برای آن را محاسبه کنید.)
پیشنهاد می کنم مطالعه نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید