روش تقویت اعتماد به نفس

روش تقویت اعتماد به نفس
اگر جوابتان به سئوالات بالا و یا حتی به یکی از آنها مثبت است در ادامه مقاله با من همراه باشید تا رازها و مراحل و روش تقویت اعتماد به نفس را برایتان تفسیر کنم.
این مقاله حداکثر فقط 10 دقیقه از وقت شما را می گیرد ولی می تواند خیلی خیلی به شما کمک کند و در ادامه خیلی چیزها را به نفع شما تغییر دهد.
پس با من همراه باشید.
تعریف اعتمادبه نفس
اجازه بدهید قبل از اینکه وارد مبحث اصلی مان یعنی روشهای تقویت اعتمادبه نفس شویم، تعریفی از اعتماد به نفس داشته باشیم.
اعتماد به نفس در معنای کلی خودش یعنی اینکه من خودم را باور داشته باشم، یعنی اینکه توانمندی های خودم را ببینم و هر روز به آنها فکر کنم.
اعتماد به نفس یعنی اینکه به راحتی بتوانم خودم را پرزنت کنم و توانمندی های خودم صحبت کنم تا جایی که دیگران را به خوبی تحت تاثیر قرار بدهم و اعتماد آنها را جلب کنم.
اعتماد به نفس یعنی اینکه من بتوانم احساسات خودم را به طریق مناسبی ابراز کنم و بتوانم روابط درست و لذت بخشی را با دیگران تجربه کنم.
اعتماد به نفس یعنی اینکه من خجول نباشم، بتوانم در جمع به راحتی صحبت کنم، به راحتی بتوانم نه بگویم، حرف مردم برایم مهم نباشد، خود واقعی ام باشم و برای خودم زندگی کنم.
اعتماد به نفس در کل یعنی اینکه حالم با خودم خوب باشد و با زندگی که دارم در صلح و صفا باشم
اعتماد به نفس در یک مهارت
اما اعتماد به نفس در یک مهارت، دو مقوله بسیار مهم را در برمی گیرد:
- باور ( تصور ذهنی)
- مهارت ( توانایی انجام کار)
برای مثال در یک مهارتی مثل صحبت در جمع، من باید هم باور داشته باشم که می توانم در جمع صحبت کنم و هم اینکه مهارتش را داشته باشم و اگر این دو تا را همزمان داشته باشیم من می توانم در جمع صحبت کنم و در واقع در زمینه صحبت در جمع اعتمادبه نفس دارم.
و یا در مهارتی مثل رانندگی باید اول باور داشته باشم که من می توانم رانندگی کنم واز طرفی دیگر باید مهارت رانندگی کردن را هم داشته باشم و نداشتن هر کدام از این دو مورد مهم ( باور و مهارت) باعث می شود که من در رانندگی اعتمادبه نفس نداشته باشم و نتوانم رانندگی کنم.
خیلی از افراد به ویژه بانوان محترم که نمی توانند رانندگی کنند در مورد اول ( یعنی باور) بیشتر مشکل دارند، چون با اینکه ساعتها در آموزشگاه رانندگی آموزش دیده اند و تمامی تکنیک ها و فنون رانندگی را یاد گرفته اند ولی چون باور ندارند که می توانند رانندگی کنند به همین دلیل در عمل هم نمی توانند و در واقع در زمینه رانندگی اعتمادبه نفس ندارند.
روشهای تقویت اعتماد به نفس
روشهای زیادی برای تقویت اعتماد به نفس وجود دارد و اگر در اینترنت سرچی کرده باشیم می بینیم که صدها سایت و مقاله در رابطه با روشهای و تکنیکهای متعدد اعتمادبه نفس وجود دارند که خیلی وقتها با مطالعه و دانستن این مطالب تغییری در اعتماد به نفس ما اتفاق نمی افتد و اگر هم تغییر مثبتی در اعتماد به نفس مان به وجود بیاورند خیلی سطحی و مقطعی خواهد بود و دلیل اصلی اش این است که به صورت پایه ای و اصولی روی اعتماد به نفس ما کار نمی کنند.
در ادامه پنج مرحله مهم تقویت اعتماد به نفس را بررسی می کنیم:
خودآگاهی مرحله اول تقویت اعتماد به نفس
خودآگاهی یعنی اینکه من به رفتارها و احساسات خودم آگاه باشم و همچنین باید بدانم که چه جور فردی هستم، چه نقاط ضعف و قوتی دارم.
خودآگاهی در مورد اعتماد به نفس این است که من علائم و نشانه های اعتمادبه نفس پایین را بدانم و همچنین باید ببینیم که آیا این نشانه های رفتاری در من وجود دارد یا نه؟
مثلاً بعضی از نشانه های اعتماد به نفس پایین اینها هستند:
اکثر اوقات احساس خوبی نداریم.
نمی توانیم در جمع به راحتی صحبت کنیم.
در برابر مسائل و چالشهایی که برایمان پیش می آید شکننده هستیم و زود به هم می ریزیم.
نمی توانیم در جای لازم به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنیم.
خجول هستیم، نمی تونیم نه بگوییم و….
اکثر اوقات استرس داریم.
احساس خود کمی بینی می کنیم و خودمان را قبول نداریم و به اندازه کافی دوست نداریم.
و…
سئوال این است که افراد با چه راههایی به خودآگاهی در اعتماد به نفس می رسند؟
معمولاً افراد با خواندن کتابهای رشد فردی و اعتماد به نفس، شرکت در یک سمینار یا وبینار آموزشی و یا کمک گرفتن از یک کوچ ( مربی ) به خودآگاهی می رسند و متوجه نشانه های احتمالی کمبود اعتمادبه نفس در خودشان می شوند.
بعد از اینکه افراد به یک خودآگاهی اولیه دست پیدا کردند و متوجه شدند که یک سری رفتارها و علایمی دارند که نشان می دهد اعتمادبه نفس شان پایین است، در اینجا افراد دو دسته می شوند:
دسته اول افراد شجاعی هستند که تصمیم می گیرند روی اعتمادبه نفس شان کار کنند و آن را تقویت کنند.
اما دسته دوم افرادی هستند که با اینکه می دانند که خیلی در اعتماد به نفس شان مشکل دارند اما باز اقدامی در این رابطه انجام نمی دهند و به نظر من این افراد افراد ترسویی هستند.
ما در اکثر سمینارهایی که برگزار می کنیم افراد اینچنینی را مشاهده می کنیم.
وجالب است که سالیان سال می گذرد و این افراد هنوز سر جای اولشان هستند و هیچ تغییری را دراعتماد به نفس،احساس،نتایج مالی و ارتباطی شان مشاهده نمی کنند.
چون به قول انشتین این احمقانه ترین کار دنیاست که همان کارهای قبلی را انجام بدهیم و انتظار نتایج متفاوتی داشته باشیم.
ما در دوره پیشرفته اعتماد به نفس در مورد اکثر نشانه های اعتماد به نفس پایین صحبت کرده ایم.
پذیرش خود مرحله دوم افزایش اعتماد به نفس
مرحله دوم و مهم افزایش اعتماد به نفس پذیرش صدرصد است.
اکثر افرادی که در سمینارها، کارگاهها و دوره های آموزشی و در دوره های کوچینگ با آنها سرو کار داشته ایم دراین قسمت مهم مشکل دارند یعنی افراد خودشان را نمی پذیرند و به همین دلیل نمی تونند وارد مراحل بعدی تقویت اعتماد به نفس شوند.
پذیرش یعنی اینکه خودمان، قیافه مان، شرایط مان، گذشته مان و تمامی اتفاقاتی را که برایمان روی داده را کاملاً و صدرصد بپذیریم.
پذیرش یعنی اینکه اعتماد به نفس پایین خودمان را نیز بپذیریم و به خودمان بگوییم که درست است که من اعتماد به نفسم خوب نیست و به اندازه کافی اعتماد به نفس ندارم اما این آخر دنیا نیست و من اگر بخواهم می توانم با آموزش دیدن اعتماد به نفسم را بالا ببرم و تغییرات چشمگیری را در زندگی خودم ایجاد کنم و این پذیرش بسیار بسیار مهم است.
نکته کلیدی: تا زمانی که پذیرش نکنیم حال ما بد خواهد بود و راه حلی به نظرمان نخواهد رسید و همیشه احساس بد و کمبود اعتماد به نفس را با خودمان یدک خواهیم کشید.
اکثر اوقات عدم پذیرش زمانی روی می دهد که افراد اتفاقات بدی برایشان می افتد از جمله اینکه کسی پول شان را می خورد، یا دچار یک بیماری جدی می شوند، شخص مهمی را در زندگی شان از دست می دهند، رابطه عاطفی شان به طلاق ختم می شود و یا با یک مشکل سلامتی و یا نقص عضو مواجه می شوند و مواردی از این قبیل:
ویدیوی زیر را در این رابطه ببینید که قطعه ای از دوره اعتمادبه نفس پیشرفته ماست و در این ویدیو با نمودار پذیرش الیزابت کوبلر به شما خواهم گفت که چه طوری خودتان را بپذیرید.
پس تنها وقتی پذیرش کنیم، راه حل ها ظاهر خواهند شد و در واقع پذیرش نقطه شروع اتفاقات خوب و شروع افزایش اعتماد به نفس مان خواهد بود.
دوست داشتن خود مرحله سوم افزایش اعتماد به نفس
بعد از پذیرش خودمان نوبت مرحله بعدی می رسد که بسیار مهم است و این مرحله دوست داشتن خود است و این مرحله دقیقاً بعد از پذیرش اتفاق می افتد.
نکته کلیدی: تا اول خودمان را نپذیریم دوست داشتن خود معنی ندارد.
ما باید خودمان را دوست داشته باشیم و این یک ژست اخلاقی و یا یک توصیه فانتزی نیست بلکه یک الزام است.
تمامی اتفاقات خوب زمانی بری ما روی می دهد که خودمان را کاملاً دوست داشته باشیم.
غیرممکن است که خودمان را دوست داشته باشیم و سیگار بکشیم و یا هر موردی را که به بدن و سلامتی مان آسیب بزند انجام بدیم.
غیرممکن است که خودمان را دوست داشته باشیم و شب و روز غر بزنیم.
غیرممکن است که خودمان را دوست داشته باشیم و اهمالکار باشیم و اقدامات لازم برای اهدافمان را انجام ندهیم.
غیرممکن است که خودمان را دوست داشته باشیم و با افراد منفی اندیش و افرادی با نگرش های نادرست ارتباط داشته باشیم.
پس همین که بگویید خودم را دوست داریم کافی نیست باید ببینید که آیا واقعاً در عمل خودتان را دوست دارید؟
مسئولیت پذیری مرحله چهارم افزایش اعتماد به نفس
این مرحله مهم مسئولیت پذیری است.
مسئولیت پذیری یعنی اینکه من مسئولیت صدرصد تمامی جنبه های زندگیم را بپذیریم و بگویم که من مسئول تغییر زندگی خودم هستم نه دیگران، تکرار می کنم من مسئول تغییر زندگی خودم هستم نه دیگران.
در سمینارهای و کارگاهها آموزشی میزان زیادی از مسئولیت گریزی افراد را می بینم، یکی می گوید که تقصیر شرایط است، یکی می گوید تقصیر خانواده ام است، یکی می گوید تقصیردیگران است ولی کمتر کسی را دیده ام که بگوید تقصیر خودم است.
حالا فرض می کنیم که تقصیر ما نیست و تقصیر شرایط ، دیگران و… است، خوب بعدش چی می شود آیا با گفتن اینکه تقصیر من نیست دردی ازما درمان می شود؟
مسلماً این نگرش کمکی به ما نمی کند و هر روز حالمان را بد و بدتر می کند پس بهتر است که هر چه سریعتر به این نگرش برسیم که من مسئول تغییرزندگی خودم هستم.
متاسفانه اکثر افراد در این قسمت مشکل جدی دارند ولی مسئولیت پذیر بودن به شدت کیفیت زندگی ما را تغییر می دهد و ما را وارد فاز جدیدی از زندگی مان می کند.
اقدام و عملگرایی مرحله پنجم افزایش اعتماد به نفس
مرحله آخر تقویت اعتمادبه نفس اقدام و عملگرایی است و این مرحله بسیار بسیار مهم است.
خیلی از انسانها فقط اطلاعات و دانش جمع می کنند، دوره های آموزشی می گذرانند و در سمینارهای آموزشی مختلفی شرکت می کنند اما در آخر از حوزه امن خودشان خارج نمی شوند و اقدامی در رابطه با اهداف و رویاهایشان انجام نمی دهند و این مساله نه تنها اعتمادبه نفس ما را مخدوش می کند بلکه به عزت نفس ما هم لطمه جدی می زند چون وقتی اطلاعات زیادی داریم ولی اقدامی نمی کنیم و تغییری را در زندگی خودمان ایجاد نمی کنیم حالمان با خودمان نیز بد می شود وعزت نفس مان پایین می آید.
پس حتماً باید اقدامات جدید و عملی در رابطه با اهداف و رویاهایمان در زندگی انجام بدهیم.
ویدیوی زیر را در مورد فرمول اقدام کردن ببینید:
پس مراحل تقویت اعتمادبه نفس این پنج تا مورد بودند که باید به ترتیب روی آنها کار کنیم:
خودآگاهی در مورد میزان اعتماد به نفس
پذیرش صدرصد و بی قید و شرط خودمان
دوست داشتن خودمان
مسئولیت پذیری صدرصد
اقدام و عملگرایی بالا
اگر می خواهید به صورت جدی روی اعتماد به نفس تان کار کنید و در مدت کوتاهی تغییرات چشمگیری را ایجاد کنید و برای همیشه از شر بی اعتماد به نفسی خلاص شوید توصیه ما به شما محصول اعتماد به نفس پیشرفته است.
شما با استفاده از محصول و انجام تمارین آن می توانید تغییرات بسیار زیادی را در اعتماد به نفس خودتان ایجاد کنید و در ادامه می توانید بهبود زیادی را در نتایج احساسی، مالی، ارتباطی و تمامی جنبه های زندگی تان به عمل آورید.
این ویدیوی کوتاه را در مورد سرفصلها و مباحث مطرح شده در دوره اعتماد به نفس پیشرفته ببینید:
دیدگاهتان را بنویسید