خلاصه کتاب اثر مرکب نوشته دارن هاردی (قسمت اول)

خلاصه کتاب اثر مرکب نوشته دارن هاردی (قسمت اول)
کتاب اثر مرکب به وسیله دارن هاردی مدیر نشریه موفقیت تالیف شده است و محصول سال 2010 می باشد . این کتاب راز و رمز واقعی موفقیت در کار، زندگی شخصی و… را نشان می دهد، تحسین های بسیار زیاد نویسندگان مشهور و افراد صاحب نظری چون جک کنفیلد،آنتونی رابینز، برایان تریسی و… در اول کتاب گواه بر صحت آن می باشد.
کتاب دارای شش فصل به شرح ذیل می باشد:
-
اثر مرکب در عمل
-
انتخاب ها
-
عادت ها
-
تکانش
-
تاثیرات
-
شتاب بخشیدن
همچنین در آخر کتاب و در بخش ضمیمه فهرستهایی وجود دارد که شامل تمرینهای عملی از جمله پاسخ به پرسشها و انجام تمارین دیگر برای خودشناسی بیشتر خواننده است.
نکته بسیار مهم این است که برای دستیابی به نتایج دلخواه باید به این کتاب به دید یک دستورالعمل واقعی نگاه کرد و دستورات لازم را باید انجام داد.دارن هاردی می گوید:
اگر این شش استراتژی موجود در این کتاب را بکار بگیرید، درآمد و زندگی تان طوری دگرگون خواهد شد که هیچوقت آن را تجربه نکرده اید.
“موفقیت در نتیجه اثر مرکب حاصل می شود.”
خلاصه کتاب اثر مرکب نوشته دارن هاردی (قسمت اول)
و در ادامه شش فصل مذکور را به ترتیب و به صورت مختصر و کاربردی برای شما تشریح خواهم کرد.
فصل اول
اثر مرکب در عمل
همه این اصل مهم را شنیده ایم که ، ” کسی که آهسته و پیوسته حرکت می کند،همیشه برنده می شود. “
داستان خرگوش و لاک پشت را به خاطر دارید!
کلید اول موفقیت ثبات قدمی است. مهم نیست چقدر باهوش باشید.باید خیلی سخت کار کنید تا بتوانید کمبود تجربه، مهارت، هوش یا استعداد ذاتی تان را جبران کنید.اگر در انجام کاری خوب نیستید سخت تر و هوشمندانه تر کار کنید.سعی کنید کسی باشید که بگوید نه! این خوب نیست که بتوانی همیشه با جمعیت همرنگ شوی،فردی غیرمعمول باش ولی خارق العاده.”
به طور خیلی خلاصه بهره مرکب به ما می گوید که اگر ما در زندگی انتخاب های کوچک و هوشمندانه انجام بدهیم و در این راه ثابت قدم باشیم شاهد تغییرات بنیادی در زندگیمان خواهیم بود به فرض مثال اگر یک سکه یک ریالی به ما بدهند که در عرض 31 روز آینده هر روز ارزش آن دو برابرشود ما در روز سی ویکم بیش از ده میلیارد تومان پول خواهیم داشت. عجیب است! مگه نه؟ خودتان حساب کنید.
خلاصه کتاب اثر مرکب نوشته دارن هاردی (قسمت اول)
و نکته مهم دیگر این است که اثر موجی این انتخاب های کوچک قابل توجه است و کیفیت زندگی ما را چند برابر می کند مثلا اگر شما هر روز فقط نیم ساعت پیاده روی یا یک ورزش ساده دیگر انجام دهید باعث سلامتی و تناسب اندام شما خواهد شد و این باعث می شود که شما احساس بهتری داشته باشید و در ارتباطات هم بهتر عمل کنید و همچنین باعث می شود که انرژی و انگیزه شما افزایش یابد و در کار خود هم بهتر عمل کنید. می بینید که یک انتخاب کوچک باعث چه تغییرات چشمگیری در زندگی تان خواهد شد؟
تمرین عملی:
-
چند عذر و بهانه را شناسایی نموده و با تلاش سخت و پیشرفت شخصی، آنها را سرکوب کنید.
-
شش گام کوچک و به ظاهر کم اهمیت را بنویسید که باعث تغییرات مثبت در زندگی شما خواهد شد.
-
چند کار کوچک و بی اهمیت را که شما را به سمت پایین سوق می دهند، یادداشت کنید و یک برنامه سریع برای توقف سریع آنها پیاده کنید.
فصل دوم
انتخاب ها
زندگی ما مجموعه ای از انتخاب های ماست و هر انتخاب ما باعث به وجود آمدن یک سری رفتار خاص در ما می شود و هر رفتاری باعث خلق عادت های ما شده و عادتها زندگی و در نهایت سرنوشت ما را رقم می زنند به همین سادگی.
آیا تا حالا فیلی شما را گاز گرفته است؟ پشه ها چطور؟ این موارد کوچک هستند که در زندگی شما را می گزند.پس مواظب مواضبشان باشید.
یکی از مسائل بسیار مهم دیگر برای موفق شدن این است که مسئولیت تمام جنبه های زندگی خودتان را به طور کامل به عهده بگیرید.سلامتی،مالی،ذهنی،سبک زندگی و… در روابط خانوادگی با قبول مسئولیت تمام معجزه به معنای واقعی را تجربه خواهید کرد.
شانس تصادفی نیست، اگر شما آمادگی پیشرفت شخصی را داشته باشید و نگرش خوبی داشته باشید و همچنین از فرصتهای خوبی که در مسیر شما قرار می گیرند استفاده کنید به معنای واقعی خوش شانس خواهید بود.
اولین قدم به سمت تغییر آگاهی است. اول سعی کنید آگاهی خود را در مورد خود و زندگی تان را بالا ببرید مثلا من کی هستم و الان انتخاب هایم چی هستند و چه تغییراتی را باید ایجاد کنم. یکی دیگر از راههای آگاه شدن ثبت کردن وقایع روزانه در یک دفترچه کوچک است مثلا در عرض یک ماه تمامی خریدهای خود را در یک دفترچه ثبت کنید و ببنید که کدام هزینه ها غیرضروری هستند و باید حذف شوند همچنین در مورد مدیریت استفاده از وقت تان نیز این کار را انجام دهید. اگراز وقت های تلف شده و الگوی تلف کردن وقت آگاه شوید به راحتی می توانید وقت خود را بهتر و بهینه تر مدیریت کنید.
نکته مهم در رابطه با تغییرات این است که آرام آرام تغییرات را اعمال کنید تا کم کم به آنها عادت کنید.
تمرین عملی:
- در کدام قسمت از زندگیتان مسولیت را نمی پذیرید؟آنها را یادداشت نموده و فکر کنید که چگونه میتوانید مسئولیت کامل هر کدام از آنها را بپذیرید؟
- یک دفترچه کوچک تهیه کنید و یک عادت یا رفتار خاص که قصد تغییر آن را دارید درآن ثبت کنید.
فصل سوم
عادت ها
عادتها ابتدا در زندگی مثل یک نهال کوچک هستند و بعد از مدتی به یک درخت بالغ (متوسط) تبدیل می شوند و بعدا تبدیل به یک درخت تنومند می شوند.عادتها هر چه قدیمی تر شوند قدرتمندتر می گردند.ارسطو می گوید: “ما همانی هستیم که انجام می دهیم.” در واقع عادت رفتاری است که تا حدودی یا به طور کامل غیرارادی انجام می شود.بسیاری از مردم سوار بر اسب عادتهایشان هستند، بدون اینکه درمورد مقصدشان نظری داشته باشند.حال زمانی است که افسار زندگی خود را در دست بگیرید و آن را به سوی مسیری هدایت کنید که خودتان می خواهید.
در زندگی روزمرتان،عادتها دارای جنبه های مثبت هم هستند. مثلا اگر قرار بود برای انجام هر کار متداول روزانه فکر کنید(مانند آماده کردن صبحانه،رساندن بچه ها به مدرسه، رفتن به محل کار و….) بلاشک زندگیتان دچار مشکل می شد.پس فقط عادتهای خوب هستند که ما را به سمت یک زندگی خوب سوق می دهند.یک ویژگی برجسته و مشترک افراد موفق این است که همه آنها عادات خوب زیادی را دارا هستند.این عادتهای خوب باعث می شود مطلع تر،هوشیارتر،شایسته تر،دارای مهارتهای بیشتر و آماده باشند.
نگران نباشید با تلاش مستمر و کافی، هر رفتاری، خوب یا بد در طول زمان خودکارخواهد شد و تبدیل به عادت می گردد.فقط کافی است که این کار را به مدت 21 روز پیاپی انجام دهید.
حالا برای تغییر عادتهای بد و ایجاد یک سری عادتهای خوب دقیقا باید چکار کرد؟ آیا فقط با نیروی اراده امکانپذیر است؟مسلما خیر.شما به نیرویی بزرگتر و قویتر به نام چرایی نیاز دارید.انتخاب های شما زمانی معنادار خواهند شد که بتوانید آنها را به تمایلات و آرزوهایتان وصل کنید.باید چیزی را بخواهید و بدانید چرا آن را می خواهید؛ در غیر اینصورت به راحتی جا می زنید.
خُب چرایی شما چیست؟
تا چراهای شما مشخص نشده باشند،چگونه های شما بی معنی هستند.اگر قدرت چرای شما (تمایلات تان) به اندازه کافی خوب نیستند شما هم مثل 97 درصد افراد عادی جامعه زندگی خواهید کرد.نقطه دستیابی به چرایی تان از طریق ارزش های اصلی و درونی تان مشخص می کند که شما چه کسی هستید و برای چه چیزی زندگی می کنید.تعریف کردن ارزش های اصلی و کالیبره کردن درست آنها، یکی از مهمترین گامهایی است که زندگی شما را به سوی بهترین شکل آن سوق خواهد داد.
حالا در مورد اهداف
” هر آنچه به روشنی تصور کنید، از صمیم قلب بخواهید، با تمام وجود آن را باور داشته باشید و مشتاقانه برای رسیدن به آن تلاش کنید،باید بدون تردید برای تان رخ دهد.”
وقتی قدرت خلاقیت خود را بر روی هدفی تعریف شده متمرکز کنید، چیزی شبیه جادو اتفاق می افتد.شخصی که چرای واضح، با میل شدید و سوزان داشته باشد،همیشه قادر خواهد بود در چگونگی انجام آن موفق شود.
راز مهم هدفگذاری این است که ما تنها چیزهایی را می بینیم، تجربه می کنیم و به دست می آوریم که به دنبالشان هستیم.
قانون توجه این جوری کار می کند.وقتی اهداف خود را تعریف می کنید به ذهن تان یک جفت چشم تازه می دهید که از طریق آنها به مردم،موقعیت ها، محاورات، منابع، ایده ها و خلاقیت های اطرافتان نگاه کند.
مردم بی هدف در زندگی شان به هیچ چیز نمی رسند. این نقطه آغاز است.
یشنهاد می کنم همین امروز فهرست مهمترین اهدافتان را بنویسید.برای بخشهای مهم زندگی تان هدف تعیین کنید،از جمله کسب و کار،درآمد،سلامتی،معنویات،خانواده، ارتباطات و سبک زندگی.
سوال مهم این است که چگونه به اهدافی که تعریف کرده ام برسم و در اینجا باید به سئوال مهم دیگری هم جواب دهیم و آن این است که “باید به چگونه شخصی تبدیل شوم؟” جیم ران می گوید:
” اگر می خواهی بیشتر داشته باشی باید بیشتر شوی.” موفقیت چیزی است که با تبدیل شدن به شخصیتی که میخواهی، به دست می آید.”
مثال دیگر این است که اگرشما یک آقا هستید و برای ازدواج دنبال یک خانم با خصوصیات عالی هستید باید اول از خودتان سئوال کنید که برای جذب شخصی با این خصوصیات من باید تبدیل به چه کسی شوم تا او را جذب کنم؟
فرمول زندگی شما این است:
انتخاب(تصمیم) + رفتار(عمل) + عادت ( عمل تکراری) + مرکب شدن ( زمان) = اهداف
پس در رابطه با عادتهای خود آگاه تر باشید.
در اینجا پنج استراتژی قوی برای ریشه کن کردن عادتهای بد به شما معرفی می گردد:
- محرک های خود را کشف کنید:به فهرست عادتهای بد خود نگاهی بیندازید و مشخص کنید که چه چیزی آنها را تحریک می کند.مثلا آیا عادت دارید وقتی با افراد خاصی هستید بیشتر نوشابه بخورید؟
- خانه را پاک سازی کنید.برای مثال اگر می خواهید از شر نوشیدن نوشابه خلاص شوید خانه را از هر قطره آن پاکسازی کنید.
- عادتها را جایگزین کنید. مثلا به جای نوشابه آب گازدار با عصاره لیمو بخورید و بعد از یک ماه با یک آبمیوه طبیعی جایگزین کنید.فقط باید فکر کنید که چه عادتهایی را می توانید جایگزین کنید.
- آرام شروع کنید.مثلا برای عادت آشامیدن 8 لیوان آب هفته اول 6 لیوان و هفته دوم 7 لیوان و از هفته سوم و چهارم 8-10 لیوان آب بنوشید.
5.به درونش بجهید.گاهی ورود آرام جواب نمی دهد و باید به درون موضوع بپرید.
شش استراتژی برای ایجاد عادتهای خوب:
راز موفقیت در کارهای روزمره شما نهفته است. بر اساس تحقیقات شما باید یک رفتار را سیصد بار تکرار و تقویت کنید تا بتوانید آن عادت جدید را در ناخودآگاه خود جای دهید. کلید موفقیت فقط این است که همیشه آگاه باشید. اگر می خواهید عادت خوب را حفظ کنید اطمینان حاصل کنید که در طول روز حداقل یکبار به آن توجه می کنید. با این رویه بدون تردید موفق خواهید شد.
- خودتان را برای موفقیت آماده کنید: هر عادت جدید باید با شیوه جدید زندگی شما همخوانی داشته باشد.مثلا برای تناسب اندام باید باشگاه ورزشی نزدیک، در دسترس ومتناسب با برنامه روزانه شما باشد.
- به اضافه کردن فکر کنید نه کم کردن
مثلا برای تغییر در رژیم غذایی باید به جای متمرکز شدن برروی خوردنی هایی که باید از آنها امتناع کنید، بر روی خوردنی های که باید بخورید متمرکز شوید.
- به دنبال مسئولیت پذیری در جمع باشید.به خانواده و تعدادی از دوستانتان بگویید که قرار است یک عادت جدید را جایگزین کنید در این صورت احساس مسئولیت شما بیشتر خواهد شد.
- یک شریک برای موفقیت پیدا کنید.
- رقابت و رفاقت: تمام چیزی که موتورهای عمل مردم را روشن نگه می دارد،کمی حس رقابت است
- جشن بگیرید.برای هر موفقیت به دست آمده پاداش متناسب با آن را به خودتان بدهید.
در هر حال تغییر دشوار است. همه افراد موفق و غیر موفق از انجام کارهای تکراری متنفر هستند. تفاوت در این است که افراد موفق به هر حال این کار را انجام می دهند.اگر کاری واقعا سخت، آزاردهنده، و خسته کننده است، بگذارید باشد . انجامش دهید و همین طور انجام آن را ادامه دهید. اثر مرکب در نهایت شما را غافلگیر خواهد کرد.
ایجاد عادت های جدید نیازمند زمان است. با خودتان صبورانه رفتار کنید.
کار عملی :
- سه مورد از بهترین عادتهای خود که مهمترین اهداف شما را پشتیبانی می کنند مشخص کنید.
- سه مورد از بدترین عادتهای که شما را از مسیر اهدافتان خارج میکند را مشخص کنید.
- سه عادت جدید که برای رسیدن به اهدافتان به آنها نیاز دارید را تعیین کنید.
- انگیزه اصلی خود را مشخص کنید.
- قدرت چرایی خود را پیدا کنید.
ادامه دارد……
خلاصه کتاب اثر مرکب نوشته دارن هاردی (قسمت دوم و پایانی)
سایر مقالات:
چگونه خود را باور داشته باشیم؟؟
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با تشکر از شما بابت معرفی کتاب اثر مرکب
درود بر شما آقای بهرام پور عزیز
این کتابی است که هر شخصی که جویای موفقیت است باید حتما آن را نه یکبار بلکه
چندین بار مطالعه کند.
در سمینارها و کارگاههایمان نیز این کتاب جزو کتابهایی است که معرفی می کنیم.
موفق باشید دوست عزیز
سلام
ممنون از شما به خاطر معرفی این کتاب قدرتمند
موفق باشید
درود به شما دوست عزیز و بهتون تبریک می گم که در مسیر رشد و پیشرفت هستید . خوشحالیم که کتاب مورد توجه شما واقع شده است.