تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس و لزوم تقویت عزت نفس

تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس و لزوم تقویت عزت نفس
چند روز پیش که داشتم به سمت خانه می رفتم چند نفر را مشاهده کردم که یک شخص مظلوم و از نظر ذهنی ناتوان را به بازی گرفته بودند و مسخرهاش می کردند و می خندیدند، چند دقیقهای شاهد این اتفاق ناگوار بودم. این افراد ویژگی عجیبی داشتند. با ناراحت شدن شخص و عصبانی شدن آن شخص بیشتر لذت می بردند.
این ویژگی فوق از ویژگیهای افراد با عزت نفس پایین است به طوری که شخص خودش را ارزشمند نمی داند و برای خودش احترام قائل نیست و به همین دلیل برای افراد دیگر هم نمی تواند ارزش و احترام قائل شود.
عزت نفس چیست؟
عزت نفس یعنی من موجودی ارزشمند هستم، خودم را توانا ببینم و خودم را کاملاً بپذیرم و دوست داشته باشم و برای تمام افراد دیگر نیز ارزش و احترام بالایی قائل باشم. واقع عزت نفس پیش نیاز هر موفقیتی است و به نظر من شخص قبل از اقدام به هر کاری باید اول تلاش کند عزت نفس خودش را تقویت کند. شخصی که برای خودش احترام قائل نیست و خودش را ارزشمند نمی داند هیچ تلاشی هم برای موفقیت و رشد خودش انجام نمی دهد و تکیه کلام این افراد این است. ” موفقیت را میخوام چکار؟” یا ” رشد کنم که چی بشه؟” در حالیکه شخصی با عزت نفس بالا خودش را ملزم می داند که مسیر رشد و تعالی پیش بگیرد چون یکی از قوانین مهم جهان این است که هر شخص یا باید رشد کند و یا در زیر چرخهای روزگار له خواهد شد. می توانیم به صورت کلی بگوییم که عزت نفس سلامت روح و روان است.
اعتماد به نفس چیست؟
همانطوری که در این وبسایت ما هم متوجه شده اید اعتماد به نفس تعریفهای گوناگونی دارد و اگر در گوگل سرچ کنید مقالات دانشگاهی و افراد مختلف تعاریف بسیار متفاوتی از اعتماد به نفس ارائه کرده اند. اما مهمترین تعریف اعتماد به نفس باور به توانمندی خویش هم از نظر ذهنی و هم مهارتی است. مثلاً اگر من سخنرانی بلد باشم و از نظر ذهنی هم باور داشته باشم که سخنران خوبی هستم در این زمینه اعتمادبه نفس دارم.اعتماد به نفس نسبت به موضوعات مختلف سنجیده می شود مثلاً خود من در زبان انگلیسی اعتماد به نفس دارم ولی در زبان آلمانی هیچ اعتمادبه نفسی ندارم. اما عزت نفس معمولاً یک موضوع واحد است و سلامتی کلی روح و روان انسان را می رساند.
پیش نیاز عزت نفس چیست؟
پیش نیاز عزت نفس رسیدن به خودشناسی و خودباوری است. یعنی شخص اول باید خودش را بشناسد و اول بداند که جایگاه او در این جهان هستی به عنوان یک انسان چقدر ارزشمند است و این باور ارزشمند بودن را در خودش تقویت کند. شخصی که به این باور برسد در واقع سنگ بنای عزت نفس خود را بنا نهاده است و نکته مهم این است که این حس ارزشمندی از درون است نه اینکه شخص حتماً باید شخص مهمی باشد و یا دستاوردهای بالایی داشته باشد. احتمال دارد شخصی با جایگاه شغلی و اجتماعی بسیار بالا از عزت نفس کافی برخوردار نباشد و برعکس.
ویژگیهای افراد با عزت نفس بالا:
افراد با عزت نفس بالا معمولاً افراد شاد و سرحالی هستند و خودشان را خالق زندگی خود می دانند، این افراد غر نمی زنند و دیگران و شرایط را مقصر زندگی خود نمی دانند. همچنین این افراد خودشان را توانمند می دانند و خودشان را باور دارند، متاسفانه در جامعه افراد با عزت نفس پایین بسیار زیاد هستند و این افراد کوچکترین تلاشی برای بهبود زندگی خود انجام نمی دهند و فقط امیدوارند که روزی شرایط مناسب برایشان پیش آید.
افراد با عزت نفس بالا اشتباهات خودشان را می پذیرند و اشتباه کردن حس ارزشمندی آنها را زیر سئوال نمی برد. آنها بر این باورند که من در هر حال ارزشمندم، حتی اگر اشتباهی مرتکب شوم. آنها تلاش می کنند که از اشتباهات خودشان درس بگیرند و هر روز بیشتر در مسیر رشد و تعالی قرار بگیرند.
افرادی که عزت نفس بالایی دارند هیچوقت خودشان را با دیگران مقایسه نمی کنند، من افراد زیادی را در جامعه می بینم که فقط معیار پیشرفت خودشان را دیگران قرار داده اند در حالیکه این اصلاً معیار درست و صحیحی نیست. فرد با عزت نفس بالا خودش را فقط با گذشته خودش مقایسه می کند و در صورت عدم پیشرفت، تلاش خودش را بیشتر نموده و در صورت رضایت و پیشرفت خوشحال می شود.
افراد با عزت نفس بالا از موفقیت دیگران خوشحال می شوند ولی افراد با عزت نفس پایین از موفقیت دیگران دردشان می آید.
تفاوت اعتماد به نفس و عزت نفس
چرا باید عزت نفس خود را تقویت کنیم؟
آیا امکان احداث یک ساختمان چند طبقه بدون پی ریزی خوب وجود دارد؟
مسلماً جواب خیر است. عزت نفس هم همینطور است. تا زمانی که شخصی عزت نفس خود را تقویت نکند هر گونه تلاشی برای موفقیت بی فایده است. و این قضیه با مکانیزم کارکرد مغز ما هم کاملاً همخوانی دارد. وقتی ما خودمان را ارزشمند ندانیم، مغز ما این مفهوم را می پذیرد و همین باعث می شود که با ما در مسیر موفقیت همراه نباشد، از جمله اینکه ما انگیزه کافی برای دنبال کردن اهداف خود را نخواهیم داشت.
به نظر من هر اندازه بیشتر روی عزت نفسمان کار کنیم به همان اندازه حال ما بهتر شده و انگیزه ما برای دستیابی به اهدافمان چند برابر می شود. با تقویت عزت نفس در روابطمان هم به درستی رفتار خواهیم کرد و قادر خواهیم بود روابط ارزشمندی را خلق کنیم.
پیشنهادی برای شما:
دوره رایگان اعتماد به نفس پولادین فقط با انجام کارهای روزمره
محتویات دوره اعتماد به نفس پولادین:
معجزه یادگیری و نحوه استفاده صحیح از دوره
ساخت کانال نورونی جدید در مغز
اعتماد به نفس، کپسولی که معجزه می کند
یک نوازنده حرفه ای در خیابان با دستمزد ناچیز
علت اصلی تمام بدبختی های افراد
نکته ای که 50% مشکلات شما را حل خواهد کرد.
کلید خلق نتایج دلخواه در زندگی
قانون زندگی، قانون باور
داستان زندگی من، تغییر باور، تغییر نتایج
میلیون کیلوات انرژی درسلولهای بدن شما
از حال بد به حال خوب فقط در 2 دقیقه
تکنیک قدرتمند حلقه اعتماد به نفس برای احساس قدرت و رفع استرس
تکنیک طلایی براندن بوچارد برای افزایش انرژی، بازدهی و خلاقیت
جمع بندی دوره و چند نکته طلایی پایانی
جهت شرکت در دوره رایگان اعتماد به نفس بر روی بنر زیر کلیک کنید:
سایر مقالات مرتبط:
چگونه عزت نفس خود را افزایش دهیم؟؟
ویژگی های افراد با اعتماد به نفس بالا
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام استاد عزیز ممنون از نوشته ی پر بار شما
درود بر شما دوست عزیز، و بهتون تبریک می گویم که مطالعه می کنید و مرتب در حال رشد و یادگیری خودتان هستید، واقعاً خوشحال شدم که مورد توجه شما قرار گرفته است. در این مقاله تلاش کردم که نهایت سادگی و قابل درک بودن را بکار ببندم.
پیگیر مقالات ما باشید. در رابطه با عزت نفس باز خواهم نوشت.
اين توضيح را بدهم كه من كتاب روان شناسي بسيار مي خوانم. اما واقعا نمي توانستم تفاوت بين عزت نفس و اعتماد به نفس را درك كنم. كه شما به خوبي و به راحتي در اين مقاله اين مسئله را برايم روشن كرديد.
باز هم ممنونم از شما
سلام استاد كريم زاده گرامي
ممنون از مقاله خوبتان
شايد باور نكنيد اما من با خواندن مقاله اتان بلاخره تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس را فميدم.
همواره موفق و سربلند باشيد